Veckans Ledamot

Under 2021 och i samband med Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum vill Kungl. Musikaliska Akademien lyfta våra ledmöter lite extra. Därför har vi startat spellistan #Musikensår2021länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varje vecka under 2021 kommer vi lära känna en av våra ledamöter genom att låta dem kurera en spellista på spotify med den musik de lyssnar på just nu. När jubileumsåret går mot sitt slut kommer alla spellistor samlas i en och samma lista och skapa en känsla av vad Kungl. Musikaliska Akademiens ledamöter lyssnade på det år när akademien firade sina första 250 år.

Scanna Spotifykoden, gilla listan och låt dig överraskas med ny musik varje vecka!

Denna vecka är det ledamoten och jazzsångerskan Rigmor Gustafsson tur:

"Hej! Jag heter Rigmor Gustafsson och är jazzsångerska. Den allra senaste tiden har jag lyssnat mycket på instrumental musik, framförallt pianotrios men kände när jag fick chans att göra en sådan här spellista att jag ändå vill passa på att få med lite olika sångerskor och sångare istället!"


Kungl. Musikaliska akademien, Blasieholmstorg 8, SE-111 48 Stockholm, Sweden, adm@musikaliskaakademien.se, tel +46 8 407 18 00