Skeppsbron, Stockholms Kulturfestival

Bridget & Leif

Ensemblestipendiekonsert
Fri entré!

Möt fiolen och dragspelet på ett sätt som trollbinder även de mest hängivna folkmusiklyssnarna. Duon Bridget & Leif rör sig sömlöst mellan atmosfärisk improvisation och drivet låtspel.

I samarbete med Stockholms Kulturfestival presenterar vi nu en konsert med duon som 2017 tilldelades Kungl. Musikaliska akademiens fortbildningsstipendium för ensembler.

Innovativa tolkningar
Dessa två unga stjärnskott på den nordiska folkmusikhimlen släppte sitt kritikerrosade debutalbum Mountain Meeting 2015, ett album fyllt till bredden med innovativa tolkningar av den nordiska folkmusiken. Sedan dess har duon turnerat i Skandinavien, Storbritannien, Tyskland och Holland och spelat på flera av de stora folkmusik-festivalerna såsom Urkult i Sverige och Celtic Connections i Skottland.

På Scen
Violinisten Bridget Marsden blev Årets Artist på Folk- & Världsmusikgalan 2016. Bördig från England har hon här i Sverige specialiserat sig i Bingsjötraditionen. Leif Ottoson har sagts vara den första att överföra fiol-spelmännens spelstil på sitt instrument. Hans konstnärliga bredd har vunnit honom Hagströms-stipendiet och Andrew Walter stipendiet för dragspelare.

Konserten presenteras i samarbete med Kungliga Musikaliska Akademien och Stallet – Världens Musik.

Medverkande
Bridget Marsden, fiol
Leif Ottosson, accordeon

Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.