Livesändning på Facebook

FOLKMUSIK - VADÅRÅ? #2 - Samtal om dansen, musiken och människan med Ellika Frisell och Anna Öberg

Samtalet livesänds på Facebook Länk till annan webbplats.

TID OCH DATUM: 27 mars kl. 14.00

Det är dags för det andra samtalet i samtalsserien "Folkmusik - vadårå? Nyfiken på Kungl. Musikaliska Akademiens folkmusikledamöter"

Lördagen 27/3 kl. 14.00 bjuder Folkmusikens Hus och Studieförbundet Bilda på ett samtal mellan Ellika Frisell - spelman, pedagog och ledamot i Kungl. Musikaliska Akademien och folkdansaren och koreografen Anna Öberg. Samtalet har sin utgångspunkt i vad musiken och dansen gör med människan. Vad händer när man dansar eller spelar? Och vad händer när det inte går - som t.ex. under en pandemi? Går det att sätta ord på? 

Sändningen sker live på Facebook här Länk till annan webbplats. och du är mer än välkommen att delta i samtalet och ställa frågor i sändningens livechatt!

Under året kommer Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda att presentera åtta av Kungl. Musikaliska Akademien folkmusikledamöter i samarbete med arrangörer runt om i Sverige. Alla samtal kommer att sändas online men förhoppningsvis också ha en livepublik.

2021 fyller Kungl. Musikaliska Akademien fyller 250 år och firar det med att utlysa ett musikens år, där Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda naturligtvis vill vara med genom en samtalsserie med några av Sveriges skarpaste folkmusiker/spelmän/forskare. Alla medverkande ledamöter kommer att få samtala, reflektera och filosofera kring ämnen som ligger dem varmt om hjärtat. Kanske kommer du också att få höra bra musik. Samtalsledare kommer att variera från samtal till samtal.