Hembygdsgården, Delsbo

FOLKMUSIK VADÅRÅ? #3 - "Om att befinna sig mitt i vattnet"

Ett samtal "om att befinna sig mitt i vattnet"

DATUM OCH TID: 2 juli 2021 kl. 14.00 - 15.00
Plats: Hembygdsgården, Delsbo
Arrangör: Folkmusikens hus, stf Bilda och Kungl. Musikaliska Akademien i samarbete Delsbostämman

Tredje samtalet i samtalsserien "Folkmusik – vadårå? Nyfiken på Kungl. Musikaliska Akademiens folkmusikledamöter"
Möt musikern, pedagogen, forskaren och akademiledamoten Susanne Rosenberg i ett samtal om konstnärlig forskning med spelmannen och forskaren Olof Misgeld.

Skiljer sig relationen till musiken beroende på vilken hatt man har på sig? Uppstår krockar när man växlar mellan att utöva musiken och att forska på sitt sig själv och sitt utövande? Välkommen till ett samtal mellan två folkmusiker som båda befinner sig mitt i det de forskar på.

Samtalet sker live i Delsbo men planeras att sändas digitalt under hösten 2021.

Under året kommer Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda att presentera åtta av Kungl. Musikaliska Akademien folkmusikledamöter i samarbete med arrangörer runt om i Sverige. Alla samtal kommer att sändas online men förhoppningsvis också ha en livepublik.

Om "FOLKMUSIK VADÅRÅ?":
2021 fyller Kungl. Musikaliska Akademien fyller 250 år och firar det med att utlysa ett musikens år, där Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda naturligtvis vill vara med genom en samtalsserie med några av Sveriges skarpaste folkmusiker/spelmän/forskare. Alla medverkande ledamöter kommer att få samtala, reflektera och filosofera kring ämnen som ligger dem varmt om hjärtat. Kanske kommer du också att få höra bra musik. Samtalsledare kommer att variera från samtal till samtal.

Läs mer om samtalsserien här. Länk till annan webbplats.