Digital sändning

Folk- och Världsmusikgalan

Livesänd gala
Prisutdelning, semiarium

Folk & Världsmusikgalan är en årligen återkommande, oförglömlig fest för folk- och världsmusiken. Galan finns till för att höja genrernas status, uppmärksamma dess främsta artister och aktörer samt bjuda publik och medverkande på en gala värd namnet.

I år medverkar Kungl. Musikaliska akademien med ett samtal under rubriken "Dansen, musiken och människan" med Ellika Frisell, spelman, pedagog och ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien och folkdansaren och koreografen Anna Öberg. Samtalet tar sin utgångspunkt i vad musiken och dansen gör med människan. Vad händer när man dansar eller spelar? Och vad händer när det inte går – som t ex under en pandemi? Och går det att sätta ord på?

Samtalet arrangeras av Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda med anledning av Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum och ingår i en samtalsserie under hela året med rubriken Folkmusik – vadårå? Mer information om hela föreläsningsserien kommer under våren.

Under själva galan medverkar akademien också tillsammans med tankesmedjan Unga tankar om musik genom att dela ut ett av priserna i Stallets nya låtskrivartävling. Jury för den priskategorin är Robin Cochrane, ordförande i UTOM, Ellika Frisell, akademiledamot och Sara Parkman, medlem i UTOM.

Läs mer om galan HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.