Kapellsalen, Palaestra et Odeum

GAGEEGO! & ELEFANTÖRA IN CONCERT | LUND CONTEMPORARY 2021 & INTER FERAL ARTS

Konsert

Tisdag 12 oktober kl 19.00-20.30

Ensemblerna Gageego! och Elefantöra bjuder in oss till en stark och unik ljudvärld. På konserten får vi bland annat höra nykomponerad musik av Hugo Boothby, doktorand vid Malmö universitet, samt av den svenska tonsättaren Rosanna Gunnarsson – två verk som komponerats i skuggan av covid-19. Konserten arrangeras i samverkan med Share Music & Performing Arts och ingår även i festivalen Inter Feral Arts.

Fri entré!

LUND CONTEMPORARY är en festival för samtida konstmusik som arrangeras av Odeum i samarbete med en rad lokala och regionala aktörer. I ett varierat program blandas nyskriven musik med paneldiskussioner och experimentella upplevelser. På grund av Covid-19-pandemin är 2021 års upplaga uppdelad i två delar – en digital och en publik. Den digitala delen består av ett antal videor som publicerades i februari och mars och finns tillgängliga på festivalens hemsida. Den publika delen började i juni och sprids ut över resten av året.
Hela Lund Contemporary 2021 ingår i Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum.

INTER FERAL ARTS anordnas under oktober 2021 av Musikhögskolan i Malmö och Inter Arts Center. Festivalen innehåller konserter, föreläsningar, workshops och en paneldiskussion om konst och vetenskap. Evenemangen äger rum på Inter Arts Center, Musikhögskolan i Malmö, Galleri21 och Odeum. Gästensembler inkluderar: L’itineraire (Frankrike), Gageego (Sverige), Bremer Schlagzeugensemble (Tyskland), Ensemble Vortex (Schweiz) och Elefantöra (Sverige).

Arrangörer: Odeum vid Lunds Universitet, ShareMusic & Performing Arts, Musikhögskolan i Malmö

Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.