Alfvéngården

Grovt och grant

Konsert

Lördag 8 juli 2023 kl 16.00

En konsert med en ytterst vältalig grupp svenska folkmusiker.

Medverkande: Emma Reid - fiol, Sven Ahlbäck - fiol, Mikael Marin - violoncello da spalla, Svante Söderqvist - kontrabas.

Gruppen bildades som en hyllning till den välkända folkmusikern Ellika Frisell, som hösten 2021 tilldelades stora Folkmusikpriset i samband med Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum. Frisell hade under många år haft en idé om en ensemble innehållande alla stråkfamiljens instrument, där det unisona låtspelet i flera oktaver stod i fokus. Denna idé tog initiativtagaren Mikael Marin fasta på och satte samman en ytterst vältalig grupp svenska folkmusiker. Framträdandet blev oerhört lyckat och känslan var förstås att detta var starten på något mycket spännande. 

Läs mer på Alfvéngårdens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biljetter 220kr via Nortic eller på Alfvéngården 1h före konsert i mån av plats.


Emma Reid
- fiol 
Stjärna i den unga spelmansgenerationen. Emmas personliga spelstil och förmåga att tala genom fiolen gör henne till en enastående musiker. Numera även efterträdare till Frisell på Kungl. Musikhögskolan. 

Sven Ahlbäck - fiol 
Fastnade för krokiga Gästrikelåtar fulla med kvartstoner efter släkten Jernberg redan på 1960-talet och har inte släppt det än. Hans spel har inspirerat och influerat åtskilliga unga spelmän både som artist och pedagog. 

Mikael Marin - violoncello da spalla 
Stilbildare och utbildare! Med sina 40 år som turnerande musikant har Mikael satt djupa avtryck i folkmusikgenrens själ. 

Svante Söderqvist - kontrabas 
Sedan två decennier har han kommit att räknas som en av landets främsta jazzbasister, på senare tid även debutant som soloartist. Med sitt breda genre-kunnande, på både kontrabas och cello, rör han sig sömlöst mellan jazz, svensk folkmusik och klassik musik.