Sjöhistoriska museet, Stockholm

KÖMS 250 år – Flottans musik, en marin kulturbärare

Seminarium

Kungl. Örlogsmannasällskapet firar i år sitt 250-års jubileum. KÖMS bjuder in till den första jubileumsaktiviteten som är ett musikseminarium på Sjöhistoriska museet i Stockholm med rubriken ”Flottans Musik – en marin kulturbärare".

Under seminariet får vi höra musikdirektören och ordinarie ledamoten Andreas Hanson tala om betydelsen av flottans musik. Han dirigerar också Marinens Musikkår som framför olika musikstycken för att exemplifiera vad musiken har utnyttjats till ombord i flottans fartyg.

Musikseminariet äger rum på Sjöhistoriska museet i Stockholm lördagen den 28 augusti 2021 klockan 15.00. Samling senast klockan 14.45 i Minneshallen på Sjöhistoriska museet.

Evenemanget är också en del av Kungl. Musikaliska Akademiens seminarieserie där de tio Kungliga akademierna har gått samman under rubriken ”Akademierna och musiken”.

OSA senast den 13 augusti till secretary@koms.se

Seminariet kommer att sändas via ZOOM med följande inloggning: Länk till mötet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Meeting ID: 897 5755 9241 Passcode: 1812

Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.