Upperud, Håverud, Fengersfors

Kontinent Dalsland - InterNationalromantik

Festival

Kontinent Dalsland är en ny plattform som presenterar några av Sveriges och Europas främsta artister, tonsättare och klangkonstnärer i ett forum där framtidens kreativitet närs och sprids till en bred publik. Uruppföranden och gamla mästerverk av nutida tonsättare, inspirerade av intryck som färgar deras värld, framförs av egensinniga artister från jazz, opera, avantgarde, folkmusik, klassisk musik och lokala musikkårer, vilka förenas i sin vilja att hålla kulturens låga brinnande.

I olikhet med de flesta festivaler för ny musik, där tonsättaren ofta sätts i centrum, vill Kontinent Dalsland fokusera på mångsidiga, nyfikna musiker och lyfta fram deras skapande. Detta märks i utformningen av festivalens program med möjligheten att lära känna de inbjudna artisterna i flera skepnader och genreöverskridande konstellationer. De inbjudna musikerna ingår även i en tidig dialog om de verk och koncept de önskar framföra.

Kontinent Dalslands breda anslag med musiker som överbryggar genregränser och samlas på en gemensam plattform leder lyssnandet in i nya klanglandskap. Till skillnad från många festivaler där musiker deltar endast i sin specifika akt, kommer inbjudna musiker här erbjudas att närvara vid festivalens tre dagar. Det skapas då möjlighet för nya konstellationer och musikaliska infall att uppstå. I publik-samtal under helgen berättar dessutom artisterna om sitt konstnärsskap och drivkrafter i sitt skapande.

Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.