Fasching, Stockholm

Lina Nyberg

Jazzpriskonsert

LINA NYBERG & ANDERS PERSSON och THE AMERICAN SONGBOOK

Lina Nyberg är Kungl. Musikaliska akademiens jazzpristagare och vid denna konsert på Fasching passar vi på att prisa henne lite extra för sin mångåriga gärning i jazzsverige. I november 2018 kommer nästa mottagare av det prestigefyllda jazzpriset att utses och priset överlämnas vid Kungl. Musikaliska akademiens högtidssammankomst.

Lina Nyberg och jazzpianisten Anders Persson hyllar sina förebilder bland kompositörer som Jerome Kern, Cole Porter, Richard Rodgers och Duke Ellington m.fl. På bas och trummor hör vi basisten Niklas Fernqvist och trumslagaren Chris Montgomery.

Sångerskan och kompositören Lina Nyberg tilldelades Kungl. Musikaliska akademiens Jazzpris med motiveringen: Lina Nyberg har under många år och med stor konstnärlig integritet utformat en musikalisk värld som med sitt lekfulla allvar inspirerat, utmanat, förvånat och behagat. Hon har även i kraft av sitt kulturpolitiska engagemang gjort viktiga insatser för den konstnärligt syftande musikens utövare. Hennes omfattande produktion och mångfacetterade artisteri gör henne till en av den svenska jazzens mest kreativa centralgestalter och en i flera avseenden lysande förebild.

Lina Nyberg sång
Anders Persson piano
Niklas Fernqvist bas
Chris Montgomery trummor

Läs mer och boka biljetter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.