Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm

Musikaliska 140 år

2 x Klingande akademi
Fri entré!

På Stockholms äldsta konserthus och tidigare musikkonservatorium har det skrivits musikhistoria; uruppföranden, framträdanden av världsartister, Nobelprisutdelningar och dåtidens studenter har tillsammans bidragit till att forma svenskt musikliv. Vi uppmärksammar tillsammans med Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken huset med en heldag då historia och nutid möts i musikaliska och mänskliga möten med ett varierat program för både barn och vuxna.

kl. 12.00 Klingande Akademi: Husets historia - Om väggarna kunde tala
Tillsammans med musikforskaren Christina Tobeck ger vi oss ut på en spännande resa från 1800-talets musikliv där Oscar II var en viktig spelare, via alla år av musikutbildning fram till dagens hem för Blåsarsymfonikerna. Denna Klingande akademi illustreras ljudligt av sångerskan Åsa Jäger och pianisten Martin Sturfält.

kl. 14.00 Klingande Akademi - Skrönor och anekdoter från “Gamla Ackis”
Fick man spela jazz på Gamla ackis? Hur var stämningen på skolan? Fanns det någon särskild stämning som försvann vid flytten till Valhallavägen? Vi får träffa tre legendarer som berättar om sina minnen från det jubilerande huset. Pianisten Iréne Mannheimer, fd. konserthuschefen Bengt-Olof Engström och basisten och kompositören Georg Riedel samtalar och sångerskan Åsa Jäger och pianisten Martin Sturfält spelar musik som springer ur samtalet.

För fler programpunkter och bokning av guidade turer LÄS MER Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.