Digital samtalsserie

Onlinesamtal: Musiken, rötterna och friheten med Lena Willemark & Mirja Palo

Premiär för serien Folkmusik - vadårå? Nyfiken på Kungl. Musikaliska Akademiens folkmusikledamöter

Välkommen till ett samtal mellan Lena Willemark, sångerska, fiolspelman och kompositör och sångerskan, kantelespelaren, kompositören och medlemmen i tankesmedjan unga tankar om musik Mirja Palo. Tillsammans kommer de vända och vrida på vad det är som formar en persons musikaliska identitet, vad gör uppväxtens miljö och möten med människor för musiken och vad är egentligen musikalisk frihet?

Samtalet är det första i samtalsserien "Folkmusik – vadårå? Nyfiken på Kungl. Musikaliska Akademiens folkmusikledamöter" och arrangeras av Folkmusikens hus Länk till annan webbplats. och Bilda Länk till annan webbplats. i samarbete med Umefolk och med stöd av Kungl. Musikaliska Akademien.

Under året kommer Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda att presentera åtta av KMAs folkmusikledamöter i samarbete med arrangörer runt om i Sverige. Alla samtal kommer att sändas online men förhoppningsvis också ha en livepublik.

2021 fyller Kungl. Musikaliska Akademien fyller 250 år och firar det med att utlysa ett musikens år, där Folkmusikens hus och Studieförbundet Bilda naturligtvis vill vara med genom en samtalsserie med några av Sveriges skarpaste folkmusiker/spelmän/forskare. Alla medverkande ledamöter kommer att få samtala, reflektera och filosofera kring ämnen som ligger dem varmt om hjärtat. Kanske kommer du också att få höra bra musik. Samtalsledare kommer att variera från samtal till samtal.

TID OCH DATUM: 28 februari kl. 15.00 - 16.00

Samtalet kommer gå att se här Länk till annan webbplats.

Evenemanget uppdateras med information och länkar.