Kulturhuset Spira, Jönköping

Presentationsdag för ny svensk orkestermusik

Samarrangemang med Föreningen Svenska Tonsättare
Anmälan krävs

För fjärde året i rad arrangerar Kungl. Musikaliska Akademien och Föreningen Svenska Tonsättare i samarbete med Svensk Musik Presentationsdag för ny svensk orkestermusik. Detta år står Jönköpings Sinfonietta som värd för dagen på Kulturhuset Spira.

Den 27 april framför Jönköpings Sinfonietta, under ledning av chefsdirigenten Christian von Gehren, 8-10 kortare verk i syfte att utöka och bredda den svenska orkesterrepertoaren.

Till presentationsdagen inbjuds representanter för programråd och ansvariga från svenska orkestrar, svenska dirigenter och medverkande tonsättare. Presentation av medverkande tonsättare och partitur av framförda stycken kommer att finnas tillgängliga på plats, tillsammans med andra verk av tonsättarna.

Partitur av medverkande stycken, samt andra verk av tonsättarna kommer att finnas tillgängliga på plats. Utvalda tonsättare presenteras i en trycksak. Målsättningen är att sprida kunskap om ny svensk musik och nyskriven repertoar till representanter för svenskt musikliv, i syfte att utöka och berika den svenska orkesterrepertoaren.

Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.