Betlehemskyrkan, Göteborg

Svenska klanger – tradition och förnyelse

Konsert

GWO firar Kungliga Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum – torsdag 30 september 2021 i Betlehemskyrkan, Göteborg.

Göteborg Wind Orchestra uppmärksammar jubileet genom att spela Avsked från vildgässen av Britta Byström. Verket är skrivet som en hyllning till Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum och får i och med konserten sin Göteborgspremiär.
Byström har hämtat inspiration till musiken från Selma Lagerlöfs klassiker Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Musiken växlar mellan flykt och vila och gestaltar de sju gässens V-form och deras vana att byta platser med varandra för att alla ska få vila.
Vi får också avnjuta musik av tonsättare med anknytning till Göteborg. Orkestern framför bland annat musik av Bengt Hallberg och Sven Erik Johansson – kända profiler i såväl Göteborg som det svenska musiklivet. Det är också mycket glädjande att få framföra kompositioner av våra egna orkestermedlemmar Jerker Johansson och David Glänneskog. Lägg därtill Hilding Rosenbergs ikoniska Danssvit ur Orfeus i stan så får vi en konsert med både spets och bredd och där gårdagens musik möter samtiden.

Andreas Hanson – dirigent
Andreas är från början kornettist och arbetar idag som musikdirektör för Arméns musikkår i Stockholm. 1993–1996 utbildade han sig till dirigent vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Andreas har dirigerat i princip alla svenska symfoniorkestrar och blåsorkestrar och är en flitigt anlitad gäst hos alla de nordiska militära musikkårerna.

Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.