Publicerad: 2010-11-29

Anders Jormin

Anders Jormin tilldelas Jazzpriset

Basisten, kompositören och pedagogen Anders Jormin tilldelas Kungl. Musikaliska Akademiens Jazzpris 2010. Priset är på 100 000 kr och delades ut vid årets högtidssammankomst.
”Med pondus, precision och lyhördhet upphäver han gränsen mellan lågmäld, melodisk eftertanke och ögonblickets expressiva intensitet." Ett tilltal som är djupt personligt och ett förhållningssätt till improvisation präglat av kompromisslöshet har gjort honom till en musiker med stor internationell lyskraft”.

Basisten Anders Jormin framträder över hela världen. Han har turnerat och spelat in tillsammans med många av jazzens mest legendariska namn. Han är en tonsättare som ständigt förnyar sig och verklistan är omfattande med kompositioner för olika konstellationer inom samtida jazz och kammarmusik. Anders Jormin är också en uppskattad pedagog som vid sidan av sitt arbete på Högskolan för scen och musik i Göteborg även ger master classes runt om i Europa.

Kungl. Musikaliska Akademiens Jazzpris är på 100 000 kr och delas ut för ett konstnärskap av stor betydelse för den svenska jazzen. Anders Jormin får ta emot priset vid Akademiens Högtidssammankomst måndag den 29 november.

Pressmeddelande Pdf, 65.3 kB.

För mer information kontakta Kjell Ingebretsen ingebre@algonet.se,
070-552 62 71 eller Ann-Charlotte Hell ann-charlotte.hell@musakad.se,
08-407 18 20
www.musakad.se