Publicerad: 2012-10-22

Fredrik Burstedt tilldelas Herbert Blomstedtstipendiet

Dirigenten och violinisten Fredrik Burstedt har under de senaste åren etablerat sig som en musiker med en unik förmåga att fånga publiken och fängsla den enskilde lyssnaren. Nu tilldelas han ett av Sveriges främsta dirigentstipendier.
Herbert Blomstedtstipendium är på 50 000 kr och delas ut vart annat år. Det går till en ung svensk dirigent med sådana uppenbara kvaliteter att en lysande karriär inom yrket kan förutspås. Stipendiet instiftades av Kungl. Musikaliska Akademien som en födelsedagsgåva till Herbert Blomstedt på hans 80-årsdag. Stipendiet delas ut vid akademiens högtidssammankomst i november.

Fredrik Burstedt är sedan 2001 1:e konsertmästare i Helsingborgs Symfoniorkester och jobbar även regelbundet med Mahler Chamber Orchestra. 2006 tilldelades han i början av sina studier det första Sixten Ehrling priset. Efter sin examen vid Kungliga Musikhögskolan 2009 där han studerade för prof. Jorma Panula har Fredrik Burstedt arbetat med flertalet av de svenska yrkesorkestrarna och befinner sig nu i början av en internationell karriär. 2012-2013 har Fredrik Burstedt åtskilliga återinbjudningar till de Svenska orkestrarna samt konserter i England, Tyskland, Grekland, Norge och Sydafrika.

http://www.musakad.se/
http://www.fredrikburstedt.se/

För mer information kontakta
Ann-Charlotte Hell 08-407 18 20, ann-charlotte.hell@musakad.se

Pressmeddelande