Publicerad: 2021-04-26

Här ska musikens akustiska kvarter skapas

Blåsarsymfonikerna/Musikaliska har en vision om att skapa ett klingande kvarter för den akustiska musiken vid Nybrokajen i centrala Stockholm. Nu bjuds aktörer inom musiken och dess möjliggörare in för att förverkliga den visionen.

Kvarteret Ladugårdsbron, mitt i Stockholms innerstad har goda möjligheter att bli ett musikens kvarter. Sedan tidigare är husen hem för Kungl. Musikaliska Akademien, Blåsarsymfonikerna och folkmusikscenen Stallet, och sedan andra hyresgäster nu flyttat ut finns en unik möjlighet att fylla resten av kvarteret med aktörer och musikskapare från musiklivet. Blåsarsymfonikerna har med denna målsättning tagit initiativ till att undersöka möjligheterna till en viss omdisposition av lokalerna.

”Det är en glädje att under detta musikens år kunna stödja Blåsarsymfonikernas initiativ att undersöka möjligheterna för att skapa ett ”Musikens kvarter” i det hus där också akademien har sin hemvist”, säger Fredrik Wetterqvist, ständig sekreterare i Kungl. Musikaliska Akademien.

Här Länk till annan webbplats. kan du läsa Musikaliskas/Blåsarsymfonikernas pressmeddelande

Kontakt

elenor.wolgers@musikaliska.se