Publicerad: 2022-05-25

Hugo Alfvén sing along med hela körsverige

Nu släpps biljetterna till årets körhändelse: Kungl. Musikaliska Akademien, Sveriges Körförbund och Berwaldhallen bjuder in till en sing along-konsert lördagen den 19 november som välkomnar Sveriges alla körer och körsångare. Tillsammans med Radiokören får körerna delta i en konsert som hyllar Hugo Alfvéns gärning som kördirigent och kompositör. Evenemanget är en heldag med Radiokören och dirigent Cecilia Rydinger som avslutas med konsert i Berwaldhallen i Stockholm.

Repertoaren bjuder på både Alfvénklassiker och nytolkningar. Tonsättarna Anna-Karin Klockar, Robert Sund, Ulrika Emanuelsson, Karin Rehnqvist och Staffan Storm bidrar med nyskrivna arrangemang av Alfvéns körkompositioner som körerna får sjunga tillsammans på konserten.

- Sing along-konserten med Radiokören blir en körupplevelse utöver det vanliga, säger Fredrik Wetterqvist, Kungl. Musikaliska Akademiens ständiga sekreterare. Genom sina många arrangemang och bearbetningar av folkvisor har Alfvén bevarat och lyft fram den svenska sångskatten.

Biljetter bokas här. Och fram till körer erbjuds en extra boka-tidigt-rabatt! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att fira Sveriges körer lite extra planeras ett körsamarbete med kyrkor i Stockholms stift. På domssöndagen den 20 november förmedlas körkontakt via Kyrkosångsförbundet mellan tillresande körer som deltar i sing along-konserten i Berwaldhallen den 19 november och körer i Stockholms stift.

Sing alongkonserten är ett samarbete mellan Kungl. Musikaliska Akademien, Berwaldhallen, Sveriges Körförbund, Svenska Kyrkosångsförbundet, Alfvéngården, Alfvénfonden och Gehrmans Musikförlag.

 

Kontakt:
Lova Wallerö, kommunikatör
0707630565
lova.wallero@musikaliskaakademien.se