Publicerad: 2020-11-30

Klara Andersson och Johanna Wallroth belönade

Klara Andersson tilldelas årets Rosenborg-Gehrmans studiestipendium på 150 000 kronor och Johanna Wallroth får ta emot Håkan Mogrens stipendium på 125 000 kronor.

Pianisten Klara Andersson och sopranen Johanna Wallroth är två unga artister av exceptionell kvalitet. Nu tilldelas de var sitt stora stipendium.

Klara Andersson tilldelas Rosenborg-Gehrmans studiestipendium

Stipendiet är på 150 000 kronor och tilldelas en svensk musikstuderande inom det vokala eller instrumentala området som visat en begåvning utöver det vanliga, och som befinner sig i ett viktigt stadium i sin utbildning. Juryns motivering: ”Klara Andersson imponerade stort med sitt enkla, klangsköna och chosefria pianospel. Hon framförde musik av Beethoven och Skrjabin med stor virtuositet och ett ytterst poetiskt föredrag. Juryn var helt enig om att detta är en framtida artist med unika kvalitéer.”

Johanna Wallroth tilldelas Håkan Mogrens stipendium

Stipendiet ”för och till insatser för mänskligt välbefinnande” är på 125 000 kronor och motiveringen lyder: ”En gedigen musikalitet som möjliggör fantasifull gestaltning av både äldre och nyare musik, kombinerad med en vacker, ljust klingande lyrisk röst, gör att förväntningarna är stora på en fin framtid, både som opera- och romanssångerska.”


För mer information kontakta:

Sanna Neumann, PR och kommunikation
Sanna@bohmbohmroom.com
070 726 25 64

http://musikaliskaakademien.se/ Länk till annan webbplats.

adm@musikaliskaakademien.se

https://www.facebook.com/musikaliskaakademien Länk till annan webbplats.

http://www.mogrenstiftelsen.se/ Länk till annan webbplats.