Publicerad: 2018-10-17

Seminarium på KMH. Foto: KMA

Schockprisfirande

I två dagar den 15 och 16 oktober firades årets mottagare av The Schock Prizes. Pristagaren för de musikaliska konsterna var den hyllade multibegåvade sopranen och dirigenten Barbara Hannigan.

Foto: Urban Wedin

Under måndagen delades årets fyra Schockpriser ut av prinsessan Christina vid en högtidlig ceremoni i Konstakademiens vackra hörsal. Dagen efter bjöd sopranen, dirigenten och världsstjärnan Barbara Hannigan på semnarium och masterclass i samarbete med Kungl. Musikhögskolan (KMH) och Operahögskolan i KMH:s Kungasal.

Både seminariet och masterclassen livestreamades och kan ses i efterhand via akademiens youtubekanal. Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barabara Hannigan tilldelades årets Schockpris med motiveringen:

"Hannigan är en extraordinär och nyskapande artist med ett dynamiskt och intensivt förhållningssätt till den musik hon framför, ofta rent ekvilibristiska sceniska tolkningar, där hon själv oftast både ikläder sig rollen som sångsolist och dirigent samtidigt. Hennes repertoar spänner över ett imponerande fält, med en stor nyfikenhet på den nya musiken. Hon driver sedan ett flertal år också det unika mentorsprojektet Equilibrium Young Artists som riktar sig till unga nyblivna professionella musiker över hela världen”

Läs mer om schockprisen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.