Publicerad: 2019-01-10

Två dagar kvar till Blåsmusikpriset

Tävlingen Blåsmusikpriset avgörs den 13 januari 2019 kl 15.00 i Berwaldhallen med Arméns Musikkår som finalorkester. Tävlande är Johan Söderholm, slagverk, Jonathan Goodwin, trobon och Magnus Holmander, klarinett.

Jonathan Goodwin, Magnus Holmander och Johan Söderholm repeterar med Arméns Musikkår. Foto: KMA

Kungl. Musikaliska akademien och Nätverket för professionell blåsmusik i Sverige presenterar tilsammans tävlingen. Av femtio sökande på träblåsinstrument, bleckblåsinstrument och slagverksinstrument som under hösten har provspelat för Kungl. Musikaliska akademiens nationella stipendiejuryer, är tre finalister korade.

”Det är lika angeläget som det är tillfredställande att få lansera det första Blåsmusikpriset” säger Fredrik Wetterqvist, Ständig sekreterare i Kungl. Musikaliska akademien. ”Syftet är att inspirera unga exceptionellt begåvade musiker inom träblås, bleckblås och slagverk och att låta dem framträda och utvecklas solistiskt inom blåsmusiken. Samtidigt lyfter vi fram de fantastiska blåsorkestrar som finns runt om i landet. Blåsmusiken är en betydelsefull del av Sveriges musikaliska landskap, som vi med detta pris ytterligare vill stärka.”

Välkomna till något så unikt som den allra första upplagan av en ny stor musiktävling!

Boka dina biljetter HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.