Stöd återuppbyggnaden av Ukrainas musikliv

För att bidra till återuppbyggnaden av Ukrainas musikliv har Kungl. Musikaliska Akademien, efter samråd med en rad musikinstitutioner i Sverige, öppnat ett särskilt konto i Handelsbanken, inklusive ett designerat swishnummer. Insamlingskontot kan alla som önskar bidra med pengar använda – privatpersoner och instutitioner såväl som orkestrar och företag.

Bankgiro 5856-6415
Swish-nummer 1232794741


Inga administrativa kostnader drabbar de insamlade medlen – varje krona går oavkortat till ändamålet.

Först ut i insamlingen var Göteborgsoperan som den 28 maj tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Göteborg Wind Orchestra anordnade en maratonkonsert på 10 timmar med fri entré där publiken uppmuntrades att ge bidrag till akademiens swishkonto till stöd för Ukrainas musikliv. Även andra institutioner uppmuntras att följa exemplet.

"Köp instrument – våra brinner upp!"

/Theodore Kuchar, Lviv National Philharmonic Orchestra of Ukraine

Tanken är att akademien så snart omständigheterna i Ukraina medger detta ska kunna överföra insamlade medel till en eller flera musikinstitutioner som bidrag till exempelvis inköp av instrument, noter eller teknisk utrustning som förstörts eller på annat sätt gått förlorat i samband med Rysslands invasion. Det är akademiens styrelse som ytterst beslutar hur insamlade medel fördelas. Det kommer inte att vara möjligt för utomstående att ansöka om bidrag från denna insamling.

Högerklicka på QR-koderna nedan för att spara bilderna. Det finns i dagsläget två alternativ att välja mellan – fritt belopp eller 50 kr till Ukrainas musikliv.


Scanna QR-koden och stöd återuppbyggnaden av Ukrainas musikliv med ett belopp du väljer själv.

QR-kod - stöd Ukrainas musikliv med eget belopp

 

Scanna QR-koden och stöd återuppbyggnaden av Ukrainas musikliv med 50 kr.

QR-kod - stöd med 50 kr