Hela Sverige

Blåsmusikens dag 2020

Manifestationsdag för blåsmusiken - GENOMFÖRS DIGITALT

Blåsmusikens dag är en plattform för att synliggöra och höja statusen för blåsmusik i hela Sverige.

9 maj är det dags för en annorlunda Blåsmusikens dag. Även om vi inte spelar på konserthus, gator och torg i år pga av corona, så manifesterar vi ändå vår passion till Blåsmusiken på det sätt vi kan just nu, DIGITALT!

Tänk ut vad du/ni vill och kan bidra med och dela er hyllning till blåsmusiken och blåsmusiker den 9 maj här på vår FB-sida, övriga sociala medier och plattformar. Använd gärna #blåsmusikensdag.

Nätverket för professionell blåsmusik i Sverige har, på grund av covid-19 beslutat att ställa in Blåsmusikens dag, den 9 maj 2020.

Efter förra årets succé med hela 245 medverkande orkestrar från 68 kommuner, såg 2020 ut att bli en fortsatt positiv utveckling av blåsmanifestationsdagen. Med rådande läge får vi nu istället se tiden an och rikta blicken mot 2021.

Eftersom vi ändå vill uppmärksamma blåsmusikens dag 9 maj 2020 uppmanar vi er nu, att istället använda sociala medier till att lägga ut och länka filmklipp och bilder till Blåsmusikens dags facebook eller hemsida. Det kan vara material från förra året eller från andra tillfällen. Varför inte enskilda musiker som spelar och berättar om sitt instrument, eller publicerar någon rolig händelse?​

Lördagen 22 maj 2021 äger nästa upplaga av Blåsmusikens dag rum och vårt mål är att till dess mobilisera hela Sveriges samlade blåsstyrka!
Med fantasi, engagemang och gemensamma krafter ser vi till att blåsmusiken fortsätter att klinga! Vi hörs snart igen.

Nätverket för professionell blåsmusik i Sverige består av:
Försvarsmaktens musikkårer, Göteborg Wind Orchestra, Östgöta Blåsarsymfoniker, Gotlandsmusiken, Bohusläns Big Band, Norrbotten Big Band, Blåsarsymfonikerna och Kungliga Musikaliska Akademien.