Mirjam Tally

Carin Malmlöf-Forsslings Pris

Tonsättaren Carin Malmlöf-Forssling grundade 2002 en stiftelse i sitt eget namn med syfte att stimulera det svenska konstmusiklivet. Detta sker i första hand genom utdelandet av ett pris till en svensk tonsättare.

2022 tilldelas priset tonsättaren Benjamin Staern.

Benjamin Staern mottar priset för sitt mångsidiga och infallsrika konstnärskap, som rymmer allt från "The Threat of War" till "Pippi lyfter hästen". Staern tvekar inte att ta ut svängarna i sitt komponerande: med virtuost handlag och i ständig framåtrörelse skapar han musik som är både en överraskning och en fröjd för lyssnaren.

Benjamin Staern (f. 1978) har etablerat sig som en av de ledande skandinaviska kompositörerna i den yngre generationen och hans musik framförs i Skandinavien, Europa, USA, Kanada, Ryssland och Japan. Han studerade musikvetenskap vid Lunds universitet och därefter komposition vid Musikhögskolan i Malmö 1998–2005 med professorerna Rolf Martinsson, Hans Gefors, Per Mårtensson, Kent Olofsson och Luca Francesconi. Staern har en djup personlig stil med en produktion som inkluderar orkester, kammarverk, soloverk, elektroakustisk musik och opera.

Priset delas ut på Alfvéndagen lördagen den 2 juli. Foto: Raw Sushi


 

Pristagare:

2021 Mirjam Tally
2020 Jesper Nordin
2019 Molly Kien
2018 Djuro Zivkovic
2017 Tebogo Monnakgotla
2016 Andrea Tarrodi