Masterclass i lieder och romanser

Inbjudan till kurs i lieder och romanser för sång och piano-duor för Jorma Hynninen, Camilla Tilling och Kristian Attila 3-9 juli 2024.

Dorothy Irvings stipendiefond har den stora glädjen att i år erbjuda sångare och pianister att fördjupa sig i lieder och romanser under en kurs på internationell nivå. Lärare är sångarna barytonen Jorma Hynninen och sopranen Camilla Tilling samt pianisten Kristian Attila.

Kursen, som ges i masterclassform, äger rum den 3 - 9 juli 2024 på Musikkonservatoriet i Falun.

8 duor med sångare och pianister bereds plats att delta. Dorothy Irvings Stipendiefond gör urvalet av kursdeltagare utifrån insända ansökningar. Alla deltagande duor får arbeta med samtliga lärare. Lärarna arbetar gärna med all sorts kammarmusikalisk repertoar för sång och piano. 

Jorma Hynninen uppmuntrar särskilt arbete med Wilhelm Müllers och Franz Schuberts Winterreise och repertoar av Jean Sibelius, medan Camilla Tilling gärna tar sig an nordiska romanser och tysk lied. Kursen avslutas med konsert i Nybrokyrkan i Falun 9 juli kl. 18.00, där alla kursdeltagare får framträda.


Kostnader för undervisning, resor och logi

Dorothy Irvings Stipendiefond bekostar undervisningen för de sångare och pianister som antagits till kursen. Resor och boende ordnas och betalas av kursdeltagarna själva.

Genom Stipendiefonden går det att boka och hyra fina enbäddslägenheter med kokvrå, badrum och gemensamt kök på Sturegatan i Falun för endast 2800 kr/person för hela veckan.

Vänligen ange i ansökan om ni vill boka logi genom Stipendiefonden.


Ansökningsförfarande

De sökande ansöker som duo, alltså som samarbetande sångare och pianist. Man bör ha sin huvudsakliga verksamhet i Sverige.

  1. Ladda hem och fyll i ansökningsblanketten här Pdf, 147.2 kB. och maila till: dis@musikaliskaakademien.se
  2. Spela in en video där ni som duo tillsammans framför 2-3 lieder och/eller romanser och ladda upp videon på Youtube. Det är den konstnärliga prestationen som bedöms. Mindre vikt läggs vid ljud- och bildteknisk kvalitet. Videon skall ha en sammanlagd speltid om högst 6 minuter, och kan laddas upp som ”hemlig länk”.
  3. Mejla ansökan så den är Stipendiefonden tillhanda senast 15 mars.

Besked om antagning till kursen skickas ut senast den 15 april.

Välkomna med er ansökan!

Dorothy Irvings Stipendiefond

Kontaktperson:

Alexandra Büchel, ordförande, dis@musikaliskaakademien.se

Länk till Dorothy Irvings Stipendiefond