Alfvéngården

Välkommen till en klingande kulturskatt i hjärtat av Dalarna!

Alfvéngården, som ursprungligen var hem åt den folkkära tonsättaren Hugo Alfvén, är nu ett populärt besöksmål i Leksand. På Alfvéngården finns Alfvéns hem bevarat som det såg ut på hans tid vilket gör det till ett av Sveriges få bevarade tonsättarhem. Gården är nu ett museum – här finns berättelser om en stor musikalisk personlighet och Sveriges största samling av hans konst.

Alfvéngården är en sevärdhet i Dalarna som erbjuder guidade visningar av ett musikaliskt kulturarv. Under sommaren är gården en fantastisk plats för konserter. I trädgården, med utsikt över Österdalälven, klingar den levande musiken då inbjudna musiker gästar Alfvéngården. Alfvéndagen, med levande musik och prisutdelning, äger rum årligen den första lördagen i juli.

Läs om Alfvéngårdens evenemang här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till en guidad visning av Alfvéngården. Vi håller öppet juni–augusti, onsdag–söndag kl. 10–16. Resten av året har vi öppet vid bokning.

Besök Alfvéngården här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Café

Sedan 1939 bodde Carin och Hugo Alfvén i Leksand och 1945 stod Alfvéngården färdig. Sommaren 2023 invigde vi Carins café där du kan njuta av goda mackor, dryck och bakverk i grönskan vid Österdalälven.

Hugo Alfvén

Hugo Alfvén levde ett spännande liv 1872-1960. Han skrev många av våra ofta framförda orkesterverk till exempel Midsommarvaka och Dalarapsodi. Bland hans musik hittar vi också körarrangemang på Uti vår Hage som nästan alla svenska körer sjungit någon gång.

Läs mer om Hugo Alfvén här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Barn och familj

Gör en utflykt till oss! På Alfvéngården finns utrymme för barnen att sträcka på benen. Som aktivitet kan ni bland annat lyssna på musik tillsammans i trädgården.

Barn och unga till och med 15 år har fri entré till Alfvéngården.

Läs mer om ert besök här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Besöksadress

Alfvéngården, Pipargattu 21, Tibble, Leksand


Kontaktuppgifter

info@alfvéngarden.se

Alfvéngården

Öppettider

Vinter: öppet vid bokning
Juni-augusti: onsdag-söndag 10-16
Kvällsöppet vid sommarens konserter

www.alfvengarden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.