Veckans Ledamot

Under 2021 och i samband med Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum vill Kungl. Musikaliska Akademien lyfta våra ledmöter lite extra. Därför har vi startat spellistan #Musikensår2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Varje vecka under 2021 kommer vi lära känna en av våra ledamöter genom att låta dem kurera en spellista på spotify med den musik de lyssnar på just nu. När jubileumsåret går mot sitt slut kommer alla spellistor samlas i en och samma lista och skapa en känsla av vad Kungl. Musikaliska Akademiens ledamöter lyssnade på det år när akademien firade sina första 250 år.

Scanna Spotifykoden, gilla listan och låt dig överraskas med ny musik varje vecka!

Denna vecka är det saxofonisten Joakim Milder som delar med sig av sin lista:

"Jag heter Joakim Milder, och jag åstadkommer musik antingen i realtid med min saxofon, eller omsorgsfullt planerad med penna och papper.

Denna lista skulle kunna få ett helt annat utseende en helt annan dag, men just idag blev det så här – en tydlig dominans av vemod.

Om detta var en måltid så skulle många sträcka sig efter såväl salt som peppar, men den uthållige belönas med fibrer, näring och förhoppningsvis en balans mellan vidgning och behag.

Vi hoppas att ni uppskattat denna insyn i ledamöternas lyssnarvanor, och att serien med listor banat väg för många nya musikaliska upptäckter.

Gott nytt musikår!"


Gott nytt år önskar också vi på kansliet!


 

Ledamöters spellistor