Kungl. Musikaliska Akademien 250 år

Tack till alla som firade musikens år 2021!

Kungl. Musikaliska Akademien fyllde 250 år 2021 och i samarbete med över 50 musikorganisationer och andra betydelsefulla aktörer runt om i Sverige blev vårt jubileumsår ett långt pärlband av evenemang runtom i hela landet.

Posted by
Kungl. Musikaliska akademien on Tuesday, September 8, 2020

PRESSMEDDELANDE om musikens år 2021


“2021 manifesterar vi musikens stora betydelse och kraft i vårt samhälle genom att tillsammans med våra vänner i musiklivet bjuda in till allt från forskarkonferenser, utställningar och konserter till debatter och workshops.
Vi vill vara en motor och ett stöd i arbetet för ett levande musikliv i hela vårt land och ser fram emot ett år av utveckling och samarbete.”
Susanne Rydén, Preses i Kungl. Musikaliska Akademien.
Läs mer Öppnas i nytt fönster.

Meny

”Förberedelserna har pågått i flera år och äntligen kan vi nu gå ut med nyheten om att vi trots den osäkra situationen för kulturbranschen kommer att gå samman med stora delar av musiklivet och genomföra en av våra största satsningar för musikens roll i samhället någonsin."
Fredrik Wetterqvist, Ständig sekreterare i Kungl. Musikaliska Akademien.

Under jubileumsåret kommer denna kalender att fyllas med evenemang från hela landet!

2024-03-09 10.00
Prins Eugens Waldemarsudde

Marie Krøyer

Konstutställning

Läs mer

2024-05-09 10.00
Zornmuseet

Konstnärer runt Siljan

Konstutställning

Läs mer

2024-05-21 12.00
Kungl. Musikaliska Akademien

Barn och identitet

Tankeutbyte

Läs mer

Vad firar vi?

Sedan 1771 har Kungl. Musikaliska Akademien arbetat för musikens ställning i undervisning på olika nivåer, men också för dess betydelse och relevans i samhället. Detta kommer vi nu att uppmärksamma med en mängd spännande evenemang under hela jubileumsåret 2021. Det kommer bjudas in till samtal, skrivas debattartiklar, hållas workshops, anordnas turnéer, konsertserier och samarbeten i hela landet. Och inte minst ska det firas – med storslagna jubileumskonserter för allmänheten, små intima seminarier, vetenskapliga konferenser, föreställningar, pukor och trumpeter.