Webinarium

Inspirationsdag för orgelundervisning av barn

Seminarium, Utbildning - Webbinarium

Datum och tid: 23 augusti 2021 kl. 9.00 - 15.30
Arrangör: Kungliga Musikaliska Akademien, Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet, Föreningen för Göteborgs internationella orgelakademi

Undervisning av barn och unga i orgelspel är en starkt växande gren av instrumentalpedagogiken. Allt fler kyrkomusiker är intresserade att starta en sådan verksamhet, och det finns numera ett rikt utbud av pedagogiska modeller och läromedel. Denna positiva trend ger gott hopp om att kunna möta det stora framtida behovet av kyrkomusiker i Sverige. Inom ramen för Kungliga Musikaliska Akademiens 250-årsfirande ”Musikens år” bjuder akademien, tillsammans med Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet och Föreningen för Göteborgs internationella orgelakademi, in till en nationell digital inspirationsdag kring orgelundervisning för barn och unga.

Inspirationsdagen bjuder på ett smörgåsbord av idéer och inspiration för dig som redan undervisar i orgel eller är intresserad av att starta en orgelpedagogisk verksamhet. Dagen innehåller presentationer av olika pedagogiska modeller och läromedel, filmklipp där unga orgelelever berättar, samt panelsamtal. Medverkar gör erfarna pedagoger som under många år har undervisat barn och unga i orgelspel, men även organister som nyligen har startat upp en verksamhet. Det ges också möjlighet att dela med sig av egna erfarenheter på området.

Mer information här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.