Musikaliska, Nybrokajen 11, Stockholm

Nyårskonsert från Musikaliska

Livestreamad konsert

Barytonsångaren Olle Persson är inbjuden som solist till Blåsarsymfonikernas nyårskonsert. Tillsammans med pianisten Bengt Forsberg och musiker ur Blåsarsymfonikerna ger han en nyårskonsert som livesänds digitalt på nyårsafton kl. 17.

Konserten inleds från läktaren med svävande himmelska toner från en soloklarinett i ett verk av Charles Kocechlins och temat med sfärisk musik går sedan vidare i Franz Schuberts Stjärnan och Jules Sylvains Vintergatan.

Från scenen ljuder praktfull musik för trumpet av Josef Haydn och Antonio Vivaldi och lyriska klanger för trombon och piano av Jan Sandström och en uppsluppen hyllning till Musikaliskas Konsertsal av Liana Svensson i verket Nybrokajenvalsen för två klarinetter och piano, arrangerad av Anders Högstedt.

Det blir också en skräddarsydd version av Olle Adolphsons älskade sång Mitt eget land med Olle Persson som flankeras pianisten Bengt Forsberg och blåsare.

Blåsarsymfonikerna kommer återkommande att uppmärksamma att Kungl. Musikaliska akademien fyller 250 år 2021 och detta är startskottet där akademiens två ledamöter Olle Persson och Bengt Forsberg medverkar.

Arrangör:
Musikaliska och Blåsarsymfonikerna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.