Stockholm

Svensk Musikvår 2024

Festival

15–24 mars 2024

Välkommen till den nionde upplagan av Svensk Musikvår, den årliga festivalen som låter den samtida musiken klinga över staden. Under tio dagar öppnar Stockholms främsta musikscener dörren för några av landets mest framstående ensembler och dirigenter som presenterar brännande aktuell musik av, i huvudsak, nu levande tonsättare.

Med Svensk Musikvår får musiken ta pulsen på vår samtid och festivalen blickar musikaliskt mot framtiden. Den nya musiken berättar om världen och människan, den sätter tankar i rörelse, ger lust och inspiration, skänker glädje och tröst och klär ibland vår oro i ton. Svensk Musikvår tror på musiken som en samlande kraft och vill skapa tillfällen för publik och utövare att mötas i gemensamma upplevelser som genererar nya insikter.

På årets festival görs utflykter i den experimentella elektronmusikens värld och publiken får lyssna till vokal- och instrumentalmusik med innovativa klanger. Programmet bjuder på uruppföranden, uppmärksammar den nya spännande tonsättargenerationen och hyllar den 40-årsjubilerande KammarensembleN.

Festivalen genomförs med stöd av bland andra Kungl. Musikaliska Akademien.

Läs mer om festivalen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.