Publicerad: 2015-07-27

Linnea Henriksson tilldelas Alice Babs Jazzstipendium

Sångerskan Linnea Henriksson tilldelas Alice Babs Jazzstipendium 2015 på 50 000 kronor. Stipendiet, som delas ut för tolfte gången, överlämnas vid en konsert på Skansen måndag den 27 juli.

”Linnea Henriksson får Alice Babs Jazzstipendium 2015 för sin förmåga att oavsett musikalisk miljö och sammanhang alltid prägla musiken med en nerv och attityd av stark jazzkaraktär.

Med en utgångspunkt i och ett starkt engagemang för jazzmusiken har hon nått en stor och hängiven publik, och vidgat sitt uttryck i en anda som på ett uppenbart vis anknyter till Alice Babs.” 

Linnea Henriksson föddes 1986 i Halmstad och är utbildad på musiklinjen vid Skurups folkhögskola. Hon har varit mycket aktiv på jazzområdet som sångerska och konsertarrangör. På senare år har Linnea nått framgångar vid medverkan i Idol, profilerat sig som låtskrivare, hon har blivit framröstad av publiken till Årets artist vid P3 Guld, turnerat omfattande och medverkat i P3:s och SVT:s Musikhjälpen. Därtill har hon gjort ett flertal uppmärksammade skivor.

Stiftelsen Alice Babs Jazzstipendium förvaltas av Kungl. Musikaliska akademien. Stiftare är Rikskonserter, Riksförbundet Svensk Jazz, Stiftelsen Carpe Vitam, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan Ingesund, Mer Jazz i Sverige och Musik i Syd. I stipendienämnden sitter också en representant för familjen Sjöblom.

Tidigare stipendiater: Karin Hammar, Torbjörn Zetterberg, Jon Fält, Jonas Kullhammar, Klas Lindquist, Kristin Amparo, Erik Söderlind, Erik Lindeborg, Filip Jers, Naoko Sakata och Lisa Bodelius.

För mer information kontakta: Bengt Strokirk 0705 97 16 34, bengt@hammar-strokirk.se Länk till annan webbplats.