Publicerad: 2022-02-16

Musikaliska blir musikaliska kvarteret

Kungl. Musikaliska Akademiens ursprungliga konserthus på Nybrokajen 11 blir åter en mötesplats kring musik med ett tillskott av restaurang och barer. Här har Blåsarsymfonikerna haft sin hemvist sedan 2011 och i kvarteret ligger även Stallet, Sveriges scen för folkmusik och dans och Blinda Tigern, ett musikerkollektiv med några av Sveriges främsta musiker inom pop, jazz och klassiskt.

"Vi gratulerar Blåsarsymfonikerna till ett framgångsrikt arbete och ser fram emot en mångfald av klingande musikaliska samarbeten. Viktigt och mycket välkommet att musikorganisationer, ensembler och frilansande musiker efter två års pandemi får möjlighet att utvecklas, mötas och utöva sitt konstnärskap i dessa anrika och centralt belägna lokaler", säger Fredrik Wetterqvist, Kungl. Musikaliska Akademiens ständige sekreterare.

Arbetet med att öppna upp hela kvarteret har pågått under drygt ett års tid, och intensifierats under hösten 2021. Syftet har bl a varit att säkra att denna historiska byggnad även i framtiden ska vara en viktig musikalisk mötesplats i Stockholm såväl som resten av landet, och bli ett klingande kvarter fullt med liv.