Publicerad: 2024-04-02

Ny intendent på Alfvéngården

Kungl. Musikaliska Akademien välkomnar dansaren och musikproducenten Lotta Johansson som ny intendent på Alfvéngården. Den nya intendenten är bosatt i Leksand och har tidigare arbetat på Folkmusikens hus i Rättvik. Nu är planeringen för sommarens verksamhet på Alfvéngården i full gång.

”Jag ser det som en rolig och spännande utmaning att ta över efter Zanna Brodin och ta verksamheten på Alfvéngården vidare. Många talar så varmt om hennes jobb, kunnighet och engagemang så jag kommer att få jobba hårt. Det engagerar mig att undersöka hur vi i framtiden kan utveckla Alfvéngården både som besöksmål och som en naturlig samlingsplats för leksingar och andra närboende”, säger Lotta Johansson. ”Platsen har stor potential!”

Alfvéngården, som ursprungligen var hem åt den folkkära tonsättaren Hugo Alfvén och hans fru Carin Alfvén, är nu ett populärt besöksmål om sommaren med guidningar och konserter, både ute och inne. På Alfvéngården finns Alfvéns hem bevarat som det såg ut på hans tid. Här finns berättelser om en stor musikalisk personlighet och Sveriges största samling av densammes konst. Alfvéngården med tillhörande nyöppnade Carins café är omgiven av en stor trädgård, med utsikt över Österdalälvens strand.

www.alfvengarden.se Länk till annan webbplats.

Hugo Alfvénfonden i Kungl. Musikaliska Akademien äger och förvaltar rättigheterna efter tonsättaren Hugo Alfvén (1872-1960). Fonden ska i första hand vårda och visa Hugo Alfvéns sista hem, Alfvéngården i Tibble, Leksand, men den har enligt stadgarna också till uppgift att initiera och stödja forskning om tonsättaren och hans verk.

Läs mer om Hugo Alfvénfonden här.

Lotta Johansson, ny intendent på AlfvéngårdenFörstora bilden

Foto: Per Gudmundson

 

AlfvéngårdenFörstora bilden

Foto: Lova Wallerö

 

Kontakt:

Lova Wallerö, kommunikationsansvarig
0707630565
lova.wallero@musikaliskaakademien.se