Livesändning från Eskilstuna

Folk och Kultur - Invigning

LIVESÄNDNING
Samtal och ceremoni

Musikens år 2021 och Kungl. Musikaliska akademiens 250-årsjubileum medverkar tillsammans med Riksdagens demokratijubileum vid invigningen av konventet Folk och Kultur som livesänds från en studio i Eskilstuna.

Akademiens preses Susanne Rydén och riksdagens talman Andreas Norlén medverkar under invigningsceremonin i ett samtal under rubriken "Musiken och Konstens själ".

Direkt efter samtalet deltar en lång rad av Regional Musik i Sveriges ensembler från hela landet tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester med uppförandet av ett specialkomponerat "Jubilee Theme". Verket som är skrivet av tonsättaren Fredrik Högberg är en gåva till akademiens jubileum från Rosenborg Gehrmans stiftelse. Läs mer om verket HÄR Öppnas i nytt fönster.

Efter invigningsceremonin arrangerar Kungl. Musikaliska akademien och Riksdagens Demokratijubileum ett panelsamtal under rubriken "Från kampsång till rösträtt – musiken i demokratin" med forskarna Marita Rhedin och Dan Lundberg under ledning av preses Susanne Rydén.

Se hela Folk och Kulturs program HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.