Publicerad: 2023-10-30

Sven-David Sandström synliggörs

Idag den 30 oktober uppmärksammar vi Sven-David Sandströms (1942-2019) 81-årsdag med nyheten att en stor del av hans musikaliska produktion, varav mycket i hans egen handskrift (autografer), nu finns tillgängliga på Musik- och Teaterbiblioteket.

Under 2023 har Musikbiblioteket samlat in och katalogiserat Sandströms manuskript och andra musikalier, bland annat flera av hans operor. Materialet är tillgängligt att studera på plats på biblioteket och det går också att beställa digitaliseringar för eget bruk mot en standardavgift.

Läs mer om det här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I samband med tonsättaren Sven-David Sandströms bortgång 2019 inrättades en minnesfond i hans namn vid Kungl. Musikaliska Akademien. Fonden har prisbelönt Matthew Peterson som första vinnare av Sandström Choral Composition Award 2021, och med stöd av Barbro Osher Pro Suecia Foundation bidragit till framförandet av Sandströms magnifika Book of Life i Norrköpings konserthus. Vidare har fonden delat ut två elevstipendier under 2023 till lovande unga tonsättare. År 2022 utgavs inom akademiens skriftserie en uppdaterad och översatt version av Per F. Bromans Sandströmbiografi.

Läs mer om Sven-David Sandströms minnesfond här.

Läs mer om Per F. Bromans Sandströmbiografi här.

Kontakt:

Lova Wallerö
0707630565
lova.wallero@musikaliskaakademien.se